Waarom werken wij exclusief en niet via no cure no pay

18 augustus 2023

WAT IS EXCLUSIVITEIT?

Exclusiviteit is een uiting van wederzijds commitment. Jouw vacature wordt voor een afgesproken periode uitbesteed aan Humantrest Recruitment. Je betaalt op voorhand een start fee en bij een succesvolle match volgt een succes fee. Je betaalt hetzelfde bedrag als bij no cure no pay, alleen dan in twee delen. Ook mag de eigen werving doorlopen. Kanttekening is dan wel dat de start fee verschuldigd is wanneer je vanuit de eigen werving een kandidaat vindt. Dat is ter compensatie van de investering die is gedaan in tijd en geld voor de zoektocht. 

WAT IS NO CURE NO PAY?

No cure no pay is een wervingsmodel waarbij de recruitmentpartner alleen wordt betaald bij een succesvolle plaatsing van een kandidaat. In dit model worden er geen kosten in rekening gebracht als er geen geschikte kandidaat wordt gevonden of aangenomen. 

Het grootste voordeel is het uitblijven van een financieel risico, maar de nadelen zijn daar en die wegen niet op tegen de voordelen.

  • Minder exclusiviteit en plaatsingskans: bij no cure no pay worden kandidaten niet exclusief geworven, waardoor de kans op plaatsing afneemt doordat ze ook beschikbaar zijn voor andere werkgevers;
  • Kwaliteit van kandidaten: omdat wervingsbureaus voornamelijk worden betaald op basis van succes, kan de focus liggen op het snel invullen van de functie, wat mogelijk de kwaliteit van de geplaatste kandidaten kan beïnvloeden;
  • Beperkte informatie en lagere respons: in het no cure no pay-model kunnen wervingsbureaus geen klantnamen noemen bij het initiële contact, wat leidt tot beperkte informatie voor kandidaten. Dit resulteert in een lagere respons doordat kandidaten, vooral nu wanneer zij veelvuldig worden benaderd, voldoende informatie willen hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun reactie;
  • Coördinatie tussen wervingsbureaus: het coördineren van meerdere wervingsbureaus kan uitdagend zijn, vooral als er communicatieproblemen of overlappingen in het proces optreden. Dit kan leiden tot verwarring en inefficiëntie in het wervingsproces.

WAAROM WERKEN WIJ VIA EXCLUSIVITEIT?

De arbeidsmarkt voor Marketeers, Communicatie & Digital professionals is zeer krap te noemen.Het aantal actief zoekende professionals blijft dalen en de latent geïnteresseerde doelgroep spreek je enkel en alleen nog aan met een aansprekend, allesomvattend en eerlijk verhaal.

Jouw nieuwe medewerker wordt dagelijks bericht of verleid met wervingscampagnes door bedrijven en recruitmentbureaus. Wil je nog kwalitatieve instroom binnenhalen zal je dus alle registers moeten opentrekken. Dit vraagt een diepgaande kennis van de organisatie en daarmee dus een gepersonaliseerde dienstverlening vanuit ons. 

Via no cure no pay kan dit helaas niet. Door de vrijblijvendheid van deze samenwerking kun je als bureau niet werven en adverteren vanuit de naam van de opdrachtgever. Gevolg? Geen sollicitaties en een ondermaatse response op berichten vanuit kandidaten. Om een voorbeeld te schetsen: stel, je bent een medior Marketeer en krijgt per week 10 berichten vanuit bedrijven/bureaus in jouw LinkedIn inbox. Zou jij dan nog reageren op een bericht vanuit een recruiter met een cryptische, anonieme beschrijving van een vacature? Het kan de nieuwsgierigheid wekken, eens, maar op basis van onze data stellen wij anders en zijn onze vermoedens waarheid geworden. Op anonieme vacatures reageerden de helft aan kandidaten ten opzichte van niet-anonieme vacatures….

HOE ZIET EEN SUCCESVOLLE SAMENWERKING ERUIT?

Stap 1: diepgaande kennis van de organisatie

Wij leveren de toewijding die vereist is in deze krappe arbeidsmarkt. De eerste stap is een fysieke afspraak met jou als opdrachtgever waarin wij een vacature intake afnemen. Samen zoomen wij in op de organisatie, het team, de functie, het profiel, de voorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Stap 2: toewijding, team up en efficiëntie

Vanuit hier komen wij met een Agile sprintplanning. Doel? Binnen 0-5 weken kandidaten presenteren. Elke opdracht wordt als team vervolgens verder opgepakt; twee consultants werken via een duidelijke sprintplanning aan de opdracht.

Stap 3: unieke wervingsmethode en objectieve selectie

Wanneer wij samen een positieve vacature intake hebben ervaren en de opdrachtovereenkomst akkoord is, vertrekken wij vanuit onze unieke en krachtige wervingsmethode. Wij combineren headhunting, automation en advertisement om tot een succesvolle werving te komen. Aanvullend focussen wij op duurzame matches in onze selecties. Niet alleen selecteren op skills en competenties, maar juist ook matchen op cultuur en ambities. 

Conclusie, door onze niche specialisatie, krachtige wervingsmethode en partnership creëren wij een succesvolle en duurzame match!

Onze resultaten

Wij zijn trots op onze resultaten. Sinds dat wij exclusief werken, zijn de volgende resultaten behaald.

  • Wij zijn er trots op dat wij een vervulpercentage kennen van 95%.
  • Gemiddeld hebben wij 2-5 weken nodig om de eerste kandidaten te presenteren.
  • Wij hebben gemiddeld 2-4 kandidaten nodig om tot een plaatsing te komen.

 

Heb je nog een vraag?

Na het lezen van deze blog nog wat meer informatie nodig? Of wil je meer weten over wat Humantrest Recruitment voor je kan betekenen als werkgever of werkzoekende?

Neem contact op

Recente blogs

Deel blog