Zo bouw je een uitmuntend cv als Marketeer

19 december 2023

Een cv old fashion?

Professional: “Is het cv nog noodzakelijk? Mijn LinkedIn-profiel is helemaal up-to-date en bevat alle benodigde informatie!” – een begrijpelijk argument van professionals dat weleens de revue passeert.

Een cv lijkt in deze digitale wereld misschien wat ouderwets. Als selectie-tool is het inderdaad wat achterhaald, maar de realiteit is dat veel hiring managers toch nog waarde hechten aan het traditionele cv. Ondanks dat LinkedIn uitgebreide details biedt, wordt een cv gezien als een handig gestandaardiseerd document om snel een overzicht te krijgen van werkervaring, opleiding en vaardigheden.

Maar zie het cv vooral als een kans om je als Marketeer te presenteren. Een goede Marketeer is empathisch en daarmee doelgroepgericht. Via het cv krijg je kans om je in te leven in de behoeften van jouw nieuwe werkgever. Dus.. zie het vooral als een kans! Je hebt een streepje voor als je een klantgericht cv hebt geschreven.

Hoe springt jouw cv eruit?

Om te beginnen zijn er een aantal randvoorwaarden:

 • Wees eerlijk op je cv. Fleur je cv niet op met kwaliteiten of ervaringen die je niet hebt. Je snijdt jezelf in de vingers.
 • Gebruik niet te veel tekst op je cv. Gebruik maximaal 2 A4’tjes.

1. Voeg een goede foto van jezelf toe

Een goede foto is essentieel op je cv. Dit is de eerste indruk die een werkgever van je krijgt. Eén waarop je lacht en enthousiasme uitstraalt. Twijfel je over de foto die je wil gebruiken. Toon hem dan aan mensen waarvan je weet dat zij hun eerlijke mening geven. Eveneens bestaan er online tools. Zo kunnen mensen (anoniem) via Photofeeler feedback geven op jouw foto. Handige tool!

2. Lay out, wees uniek!

Zeg Marketeer en je denkt meteen aan iemand met een grote dosis creativiteit. Omgaan met nieuwe ideeën en originele campagnes bedenken. De vormgeving van je cv is natuurlijk een unieke manier om deze creativiteit en commerciële inslag te laten zien. Zo wordt je eerder opgemerkt door een Recruiter of werkgever.

3. Maak een persoonsbeschrijving

Eén van de belangrijkste tips misschien wel: voeg een persoonsbeschrijving toe. Persoonlijkheid is erg belangrijk voor een Marketeer. Vertel in verhaalvorm wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. Deze opsomming dekt de lading:

 • Waar krijg je energie van en waar liggen je kwaliteiten
 • Wat kenmerkt je als persoon
 • Wat zijn je ambities

4. Persoonsgegevens

Zoals in elk cv zijn een aantal onderdelen een must om te vermelden zoals je contactgegevens. Als Marketeer geloof je in de kracht van social media, dus vergeet ook zeker niet een link naar je Linkedin-profiel te vermelden op je cv. Heb je een cv-website waar jouw loopbaan op grafische wijze uit de doeken wordt gedaan? Voeg deze ook toe aan je cv.

5. Werkervaring

Eén van de eerste titels waar een werkgever naar kijkt zijn je werkervaringen. Schrijf het deel over je werkervaring met de werkgever als doelgroep in je achterhoofd. Hoe onderscheid jij jezelf? Wat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf? Wat zijn relevante werkervaringen? Ook is het aan te raden om je curriculum vitae aan te passen aan de inhoud van de vacature van het bedrijf. Hoe passender jouw cv is, hoe eerder je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

6. Maak je prestaties inzichtelijk

In de marketing gaat het om resultaat. De verkoopcijfers van een bedrijf verhogen, klanttevredenheid vergroten en de brand awareness verbeteren. Benadruk de toegevoegde waarde die jij als Marketeer hebt geleverd met harde cijfers. Door cijfers van je marketinginspanningen toe te voegen aan bijvoorbeeld de sectie ‘Prestaties’ of in je werkervaring zal jouw cv er met kop en schouders bovenuit steken.

7. Vaardigheden

Als Marketeer heb je specifieke skills die je op je cv kunt vermelden. Vermeld deze! Denk aan:

 • WordPress
 • Hootsuite
 • ChatGPT
 • SEO en SEA
 • Hotjar
 • CRO
 • HTML & CSS.

Kun je nog wat hulp gebruiken of ben je op zoek naar een vervolgstap: voel je vrij om contact op te nemen via thombijsterbosch@humantrest.nl.

Heb je nog een vraag?

Na het lezen van deze blog nog wat meer informatie nodig? Of wil je meer weten over wat Humantrest Recruitment voor je kan betekenen als werkgever of werkzoekende?

Neem contact op

Recente blogs

Deel blog